BOA TARDE vanuit Lagos !!
Rond het middaguur zijn we vandaag, zaterdag, aangekomen op onze eindbestemming de camping Turiscampo even buiten Lagos. En wat voor een camping, het overtreft al onze verwachtingen, in een woord geweldig. We hebben een mooie plek op een hoek met veel vrijheid, maar ook een gezellig uitzicht. Vanmiddag ook maar even de brede luifel opgezet, lekker uit de wind en In de schaduw.Ik heb een paar fotootjes gemaakt van onze plek en van het heerlijke zwemgebeuren hier. Janny is lekker kneuterig patatjes aan het bakken in de minifriteuse, dus ik stop er weer mee voor nu. Tot gauw weer en hartelijke groeten aan jullie allen.
Janny heeft nu heel veel tijd om een echte Portugese Cataplana te maken. Het is heel eenvoudig en heel lekker.
Voor een overheerlijke Portugese Cataplana, het volgende:
Ingrediënten
300 gram stevige vis/schelpdieren (bijv. mosselen, garnalen, inktvis, kokkels), gereed/aankopen.
Voor verwerking:
200 gram chorizo in blokjes
100 gram varkensvlees (bijv. Nasi/bami-vlees) in blokjes
2 grote uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 kleine groene paprika, gesneden
1 kleine rode paprika, gesneden
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml. witte wijn
1 eetlepels citroensap
2 eetlepels hete pepersaus (bijv. tabasco of Caribische pepersaus; liever geen salsa of zoete saus)
1 eetlepel bieslook
1 laurierblaadje
3 eetlepels verse peterselie
olijfolie
zwarte peper
zout
Bereiding
Doe olijfolie in de pan. Braad het varkensvlees op hoog vuur aan. Draai het vuur lager. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet. Voeg dan de chorizo toe. Even mee laten bakken. Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus, de bieslook en zout en peper naar smaak toe. Op hoog vuur wat laten inkoken. Voeg dan de vis/schelpdieren toe. Twee minuten mee laten koken. Garneren met de peterselie. Serveren met rijst
Veel plezier en groetjes, R&H